babavaro-buli-torta-pelenkatortawebshop-blog

Milyen tortát készítsünk egy babaváró bulira?Olvasási idő: 8 perc

Nincsen ünnep torta nélkül! De milyen legyen? A klasszikus csokis? Egy könnyű joghurtos-gyümölcsös? Esetleg egy díszes marcipános?

Egy jó recepttel bármelyik jó torta választás!

Ám ha keresztelőre vagy babaváró bulira készítjük általában fehér, krémszínű, esetleg a baba nemének megfelelően rózsaszín vagy kék bevonatú kellene hogy legyen.

Számtalan bejegyzésünk szólt már arról, hogy bizony nem egyszerű feladat megszervezni egy babaváró vagy babaköszöntő bulit, de még egy keresztelőt sem. Ha magunkra vállaljuk a szervezési teendőket, millió dolgunk lesz az esemény előtt, hiszen nekünk kell gondoskodni a helyszín és az időpont kiválasztásáról, a meghívottak értesítéséről, az ajándéklistáról, a dekorációról, arról, hogy a résztvevők egy percig se unatkozzanak, de még az ételekről és az italokról is.

Ezt még felsorolni is fárasztó, nemhogy véghez vinni, így tökéletesen érthető, ha a finisben, mikor már az ételek beszerzéséről esetleg elkészítéséről esik szó, inkább a cateringes megoldást válasszuk és a tortát is rendeljük inkább egy cukrászdából.

Mikor hulla fáradtan azon görcsölünk az utolsó két napban, hogy vajon nem feledkeztünk meg-e valamiről, mindenkit értesítettünk-e és csak azon jár az eszünk, hogy minden tökéletesen sikerüljön, teljesen érhető, hogy nincs kedvünk még órák hosszat a tűzhely mellett szenvedni.

Ha babaváró buliról van szó, akkor batyus alapon, mindenki hoz magával valami finomságot és meg van oldva a dolog. Nyilván egy keresztelőn ezt nem tehetjük meg.

A legrátermettebb konyhatündérek is szorulnak néha egy kis segítségre, így összegyűjtöttünk néhány tortareceptet, hogy megkönnyítsük az életeteket! Nyilván ezeket kedvetekre variálhatjátok, de hátha sikerül az alábbiakból egy kis ihletet merítenetek a nagy nap előtt.

Torta receptek babaváró bulira

babavaro-buli-csokis-torta-pelenkatortawebshop-blog

Bármilyen ízesítésű torta mellett is dönts, ne feledkezz el a gólya, cumisüveg, baba vagy bármilyen más babaszületéshez kapcsolódó figura marcipán változatáról. Egy egyszerű tortát is fel tud dobni egy ilyen ehető, vicces finomság, a bevállalósabbak pedig nyugodtan mepróbálkozhatnak maci vagy babakoocsi alakú tortákkal is.

Citromtorta

citromos-torta-babavaro-bulira-pelenkatortawebshop-blog Hozzávalók: 6 db tojás, 1/2 db citrom, 18 dkg cukor, 2 db tojásfehérje, 5 dkg margarin, 12 db citromkarika, tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:
1.  Az egész tojásokból a megszokott módon piskótalapot sütünk egy kerek tortaformában, de még sütés előtt a tésztába reszeljük a fél citrom héját. Ha megsült a tortalap, akkor kettévágjuk és félretesszük kihűlni.

2.  A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot. Hogy a cukor elolvadjon, gőz fölött kevergessük a habot a robotgép egyes fokozatán. Még mindig a gőz fölött kevergetve, hozzáadjuk a fél citrom levét, de csak lassan csepegtetve.

3.  Az így kapott krémet levesszük a gőzről, és még melegen belekeverjük az margarint. Megvárjuk, míg kihűl, és megkenjük vele a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon. Végül tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítjük.

Vegyes gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók: 1 csomag zselatin, 3 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 5 evőkanál porcukor, 6 doboz gyümölcsjoghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 narancs, 1 kivi, 5 dkg mazsola, 10 dkg meggykompót, 30 dkg eper, babapiskóta

A díszítéshez: tejszínhab, gyümölcsök, citromfűlevél

Elkészítés:  A zselatint öntsd négy deci vízbe, forrald fel, és hűtsd langyosra. A tejszínbe keverd bele a fixálót és a porcukrot, majd verd fel. A gyümölcsjoghurtot keverd össze a vaníliás cukorral, keverd hozzá a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket. Az egészet óvatosan keverd hozzá a felvert tejszínhez.

A masszát öntsd egy kibélelt tortaformába, majd a tetejére tegyél babapiskótákat, de figyelj, hogy ne süllyedjenek le. A tortát fejjel lefelé kell kiborítani, így a piskóta az alján lesz. Tedd hűtőbe pár órára, majd borítsd ki, és díszítsd gyümölccsel és tejszínhabbal.

Málnás-fehércsokis marcipán torta

Hozzávalók:
– a tortalaphoz: 6 tojás, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 8 dkg kakaópor, ½ tasak sütőpor
– a krémekhez: 4,5 dl tejszín, 25 dkg málna, 1 tábla fehér csokoládé, 1 tasak zselatinpor, 5 ek cukor (vagy ízlés szerint) 
– a díszítéshez: kb 0,5 kg marcipánmassza, ételfesték, mogyorókrém, porcukor

Elkészítés:

1.  Elsőként 2,5 dl tejszínt felmelegítünk és felolvasztunk benne 1 tábla finom fehér csokit, ezután hűtőbe tesszük 4 órára.

2.  Ezután megsütjük a kakaós piskótát. A tortalaphoz előveszünk egy karimás tortástálat, kivajazzuk és kilisztezzük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét meg kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával. A lisztes keveréket nagyon finom mozdulatokkal a tojáshabhoz kavarjuk. A piskótatésztát beleöntjük a sütőformába és előmelegített 180 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk. A lapok vékonyak lesznek.

3.  Következik a málnás krém elkészítése. A maradék tejszínt keményre felverjük. A zselatint gőz fölött ½ dl vízben feloldjuk, majd az előzőleg megtisztított pépesített cukros málnához kavarjuk, majd ehhez finoman a tejszínhabot is hozzákavarjuk. Ezt a krémet rákenjük az alsó lapra majd ráhelyezzük a középső lapot. Ezután kivesszük a hűtőből a csokis tejszínt, kemény habbá verjük és rákenjük a középső tortalapra, majd ráhelyezzük a legfelső tortalapot. A tortát 4-5 órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd lepattintjuk a karimát róla és nekifogunk a marcipánbevonat elkészítésének.

4.  A marcipánmassza felét porcukros felületen kinyújtjuk (mint a tésztát) és finoman, lassan beborítjuk vele a tortát. A marcipánmassza többi részét tetszőlegesen színezzük és formázzuk, úgy ahogyan szeretnénk. A mogyorókrémet fecskendőbe adagoljuk és segítségével feliratozzuk a tortát.

Barackos túrótorta

babavaro-torta-barackos-pelenkatortawebshop-blog

Hozzávalók: 3 db tojás, 6 dkg cukor, 8 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt, 0,5 kg túró, 12 dkg puha vaj,
1 citrom reszelt héja és leve, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5-6 db barack (konzerv vagy friss),
5 dkg pörkölt, szeletelt mandula az oldalára

 

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a másik fele cukorral habbá verjük, majd a tojássárgás részt beleforgatva, a lisztet is hozzákeverjük. Egy közepes tortaformába sütőpapírt teszünk, majd a tésztát beletöltjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha langyosra hűlt, a tészta tetejére nehezéket teszünk (pl. egy tányért), hogy a végeredmény egyenes legyen. A tortaformában hagyhatjuk, erre kerül a töltelék.

A krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is belekeverve tovább habosítjuk. Az így elkészült krémből egy keveset félre teszünk – ezzel fogjuk a torta oldalát körbekenni –, a többit pedig a piskótalapra töltjük. Betesszük a hűtőbe 1-2 órát dermedni, majd eltávolítjuk róla a tortaformát.
A tetejét a szeletelt barackkal díszítjük, az oldalát pedig megkenjük a félretett krémmel és megszórjuk a szeletelt mandulával.

Ha pedig megsütöttük valamelyiket ezekből a finomságokból, de nincs ötletünk egy tuti ajándékra, rendeljünk egy kevésbé krémes és édes tortát, mégpedig egy pelenkatortát, amit bár desszertként nem szolgálhatunk fel a vendégeknek, de minden újdonsült szülő és gyerkőc biztosan örül majd neki.

Hasznos és egyedi ajándékötlet, ami gyakorlatilag száz százalékig felhasználható és a fent említett tortákkal ellentétben hűtőbe sem kell tenni őket, és meg sem romlanak.

Neked melyik a kedvenc torta recepted? Várjuk a titkos receptet, itt  a Babaköszöntő, babaváró zárt Facebook csoportban!